Acı Biberli Lahana Turşusu Tarifi

Acı biberli lahana turşusu, kış aylarında yemeklerin yanında sunulabilecek lezzetli bir atıştırmalıktır. İşte tarifi.

acı biberli lahana turşusu

Acı biberli lahana turşusu, kış boyu yemeklerin yanına çok yakışan bir lezzettir. Bu tarif, 4 kg’lık bir cam kavanoz için hazırlanmıştır.

Hazırlama süresi: 30 dakika

Bekletme süresi: 10 gün

Malzemeler:

  • 2 kg turşuluk beyaz lahana
  • 2 havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 3 – 4 adet acı süs biberi
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 su bardağı sıcak içme suyu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı turşuluk iri tuz
  • 3 – 4 dal kereviz yaprağı
  • 1 çay kaşığı pul biber (opsiyonel)
  • 2 – 3 su bardağı ekstra içme suyu

Yapılışı:

  1. Lahanayı yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın. Dışındaki bir yaprağı kavanozlarken üzerini kaplamak için ayırın.
  2. Havuçların kabuklarını soyup doğrayın.
  3. Sirke, sıcak su ve tuzu derin bir kaseye alıp tuz eriyene kadar karıştırın. Doğranmış lahananın üzerine gezdirin ve elinizle ovarak 1 saat bekletin.
  4. Lahanayı aralarına sarımsak, havuç, kereviz yaprakları ve acı süs biberi koyarak cam kavanoza yerleştirin.
  5. Beklettiğiniz sirkeli suyu sebzelerin üzerine dökün. Ayırdığınız lahana yaprağı ile üzerini kapatın ve ağırlık için küçük bir kase yerleştirin.
  6. Kavanozun kapağını kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde yaklaşık 10 gün bekletin. Olmuşsa buzdolabına kaldırın, olmamışsa birkaç gün daha bekletin.

Kısa bir not: Turşunun acısını artırmak isterseniz, aralara pul biber serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler: Yaz Sebzeleriyle Pratik Turşu Tarifi · Çikolatalı Kahveli Unsuz Kek

Başa dön tuşu