Ege Usulü Bal Kabağı Tatlısı

Aydın yöresine ait, bölgede yetişen sert bal kabağı ile yapılan nefis bal kabağı tatlısı…

  Servis esnasında kavrulmuş ceviz içi, tahin ve tatlı tadını dengeleyen nar tanelerinin çok yakıştığı lezzeti deneyin derim…

Yapılış aşamaları videosuna Instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

 Servis: 4 – 6 kişilik 

Hazırlama süresi: 15 dakika

Bekletme süresi: 3 saat

Pişirme süresi: 1 saat

Malzemeler:

1 kg bal kabağı (2 dilim), kabuğu soyulmuş net ölçü

Yarım kg toz şeker

Üzerlerine;

Tahin

Kavrulmuş ceviz içi

Nar taneleri

Yapılışı;

*Bal kabaklarını incecik dilimleyin.

*Kalın tabanlı yayvan tencereye bir sıra bal kabağı yerleştirin, üzerlerine 2 – 3 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin. Kabaklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve en üste kalan toz şekeri serpiştirin (yaklaşık dört kat bal kabağı oluyor). 

*Tencerenin kapağını kapatıp kabaklar suyunu bırakana kadar yaklaşık 3 saat bu şekilde bekletin.

*Kabaklar suyunu bırakınca tencereyi ocağa alın, tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte 1 saat pişirin ve ocağı kapatın (bu sürede kabaklar saydamlaşıyor ve tencerede yarım su bardağından fazla şerbet kalıyor).

*Tatlı tamamen soğuyunca çatal yardımıyla yayvan bir tabağa geçirip üzerlerine tencerede kalan şerbeti gezdirin, kavrulmuş ceviz içi, tahin ve nar taneleri ile servis edin.

Kısa notlar;

*Manavınızdan tatlı için olan sert bal kabağı isteyin.

*Kabak dilimlerinin dağılmamaları için pişerken hiç karıştırmıyoruz.

*Ceviz içini tavada kısık ateşte veya pratik bir şekilde airfriyer’da 160 derece ısı ayarında 5 – 6 dakika kavurabilirsiniz.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…



Başa dön tuşu