Kedilere Evde Hazırlayabileceğiniz Yemek Tarifleri

Kedilere Evde Hazırlayabileceğiniz Yemek Tarifleri

Kedilere Evde Hazırlayabileceğiniz Lezzetler

  Kediler uzun yıllardır insanoğlunun hayatında yer eden canlılardır. Öyle ki kedi sahiplerini de onları aile bireyi olarak görür. Zaman zaman da onları şımartmak isterler. Bu şımartma bazen saatlerce süren oyun oynama olabilir, bazen yeni bir kedi oyuncağı olabilir bazen de kedi ödülleri, kedi konserveleri olabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra, yemek yapmayı seven kedi sahipleri de vardır ve zaman zaman kedileri kendi yaptıları yemeklerle ödüllendirmek isteyebilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey hazırlanan yemeğin gerçekten kedilerin metabolizmasına uygun olmasıdır. Aksi halde kedinizi ödüllendirmek yerine onların sağlını kötü yönde etkiyebilirsiniz. Ayrıca sık sık verilmemelidir. Çünkü yaş mamalar kedilerin dişlerinde birikerek çürüğe de neden olabilir. Gelelim kedilerin evde yiyecebileceği, kedilere özgü tariflere.

Kediler İçin Ciğer Haşlama

Malzemeler

  • 250 – 300 gram tavuk ciğeri
  • 1 adet küçük veya orta boy patates
  • 1 adet küçük kabak
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet yer elması
  • 1 çay bardağından biraz az pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı

  İlk olarak patatesi ve kabağı soyun. Havucun da dışı taze ve inceyse öyle kalabilir. Ancak kalın ve kötü gözüküyorsa onu soyun. Tavuk ciğerini parçalara ayırıp bir kaba koyun. Pirinci iyice yıkayın ve iki su bardağı suda haşlayın. Haşlanma sonrasında bir kaşık zeytinyağını ekleyin. Eğer tarifi zenginleştirmek istiyorsanız bir yumurta sarı ve biraz maydanoz da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız ciğeri tencereden alıp iyice ezin ve püre haline getirin. Biraz soğuduğunda kedinize servis edebilirsiniz. Artan yiyeceği tamamen soğuduğunda buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak 48 saat içinde tüketilmesini öneririz.

kedi yemek tarifi

Kediler İçin Kemik suyunda Sebze Haşlama

Malzemeler

  • 350 gram kemik
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 5 adet yeşil fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 litre su

Hazırlanışı

  Önce kemikleri 2 litre suda haşlayın. Sebzeleri tek tek soyun ve haşlanan kemiklerin içine atın. Hepsini yarım saat kadar daha haşlayın. Daha sonra 1 su bardağı pirinci ekleyin. Evinizde pirinç yoksa onun yerine aynı ölçüde buğday, arpa, mısır, yulaf gibi tahılgillerden de koyabilirsiniz. Hepsi piştikten sonra biraz ılımasını bekleyin ve daha sonra kedinize servis edebilirsiniz.

kedi yemek tarifi

Alışveriş önerisi: Yaş kedi maması

Başa dön tuşu