Dereotlu Peynirli Poğaça

Tarif defterimden;
Kıyır kıyır lezzetiyle çay yanına veya kahvaltı sofralarına çok yakışan dereotlu peynirli poğaçaların yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Servis: 20 – 22 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
100 gr eritilmiş tereyağı
Yarım bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1 tam yumurta + 1 yumurta akı
Yarım çay kaşığı karbonat + 1 yemek kaşığı sirke
3,5 – 4 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu, incecik kıyılmış
İç harcı;
150 gr beyaz peynir
Üzerine;
1 yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı süt
Çörek otu
Susam
Yapılışı:
*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
*Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve yumurtaları karıştırma kabına alın, karbonatı sirkeye ekleyip kabarcıklar oluşunca sıvı karışıma ilave edin ve el çırpıcısı ile iyice karıştırın.
*Unun 3,5 bardağı, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp eleyerek dereotu ile birlikte sıvı karışıma ekleyip yoğurun (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz, gerekirse yarım bardak unu da hamura ekleyin).
*Hamuru 20 – 22 eşit parçaya ayırın, her birini avuç içinizle açarak içlerine peynirden birer tatlı kaşığı pay edin ve yarım ay şeklinde olacak gibi kapatın, aralıklı olarak tepsiye sıralayın.
*Yumurta ve sütü karıştırıp poğaça hamurlarının üzerine sürün, üzerlerine çörek otu veya susam serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…