Ev Yapımı Ketçap Tarifi

Kızarmış patates ve hamburger gibi lezzetlerin vazgeçilmezi ketçapı evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz…

Servis: 500 gr lık kavanozda

Hazırlama süresi: 10 dakika

Malzemeler:

400 gr ev yapımı domates püresi

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı esmer şeker

50 ml elma sirkesi

1 yemek kaşığı kuru soğan tozu

1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı muskat tozu

1 tatlı kaşığı acı pul biber, opsiyonel

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

*Tüm malzemeleri blendere alın, püre haline gelene kadar blenderden geçirin.

*Ketçapı cam kavanoz veya şişeye aktarıp tüketene kadar buzdolabında saklayın.

Kısa notlar:

*Ketçapı hazırlarken dilerseniz kereviz tozu da ekleyebilirsiniz.

*Buzdolabında 2 – 3 hafta, buzlukta 3 ay saklanabilir.

*Tuz ve acı biber miktarını damak tadınıza göre ekleyin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…


Başa dön tuşu
Haber Kaygı