Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

 Tarif defterimden;

 Sütlü tatlıları sevenler için damla sakızı aromasının çok yakıştığı, az malzemeli ve yapılışı pratik yalancı tavuk göğsü tatlısı…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 20 * 29 cm veya 24 * 24 cm lik cam kapta

Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler: 

200 ml lik bardak ölçüsüyle;

125 gr tereyağı

1 bardak un

1 lt süt

1 bardak toz şeker

4 – 5 parça damla sakızı

Üzerine;

Tarçın

Yapılışı;

*Tereyağını orta boy bir tencereye alın, kısık ateşte yağ eriyince unu ekleyin, unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak 4 – 5 dakika kavurun (unun yanmamasına dikkat edin). 

*Sütü tereyağlı & unlu karışıma yavaş yavaş eklerken bir yandan tel çırpıcı ile sürekli karıştırın ( topaklanma olmaması sürekli karıştırmalı). Toz şeker ve damla sakızını ilave edin, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişirip ocağı kapatın.

*Tatlıyı mikserin yüksek deviri ile yaklaşık 20 dakika çırparak su ile ıslatılmış cam kaba aktarın ve  üzerini spatula ile düzeltin. Oda ısısına gelince üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında 3 – 4 saat beklettikten sonra üzerine tarçın serpiştirip dilediğiniz gibi dilimleyin.

Kısa bir not;

*Yalancı tavuk göğsü tatlısını pişirdikten sonra mikserle en az 15 dakika çırptığınızda akışkan ve ipeksi kıvamda tatlı elde edersiniz.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…



Başa dön tuşu