Karamelize Kayısı Tatlısı

Pratik lezzet;
Kayısı ve orman meyvelerinin tatlı & ekşi uyumuyla çok lezzetli olan karamelize kayısı tatlısının yanına vanilyalı dondurma çok yakışıyor…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 3 – 4 kişilik
Hazırlama & karamelize etme süresi: 25 dakika
Malzemeler:
5 adet büyük boy kayısı
20 adet frenk üzümü veya yaban mersini gibi orman meyveleri
1 yemek kaşığı mapple şurup
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri veya esmer şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
———————————
Vanilyalı dondurma
Antep fıstığı veya kavrulmuş file badem
Yapılışı:
*Kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Oyuk tarafı yukarı gelecek gibi aifriyer haznesine yerleştirin. Oyuklara frenk üzümü veya yaban mersinlerini pay edin. Üzerlerine sırayla mapple şurup, şeker ve tarçını serpiştirin.
*180 derece ısıya ayarlanmış airfriyer da kayısılar karamelize olana kadar 20 dakika pişirin.
*Üzerlerine Antep fıstığı veya file badem serpiştirin, yanında vanilyalı dondurma ile servis edin.
Kısa bir not;
*Airfriyer yerine180 derecede önceden ısıtılmış fırında karamelize edebilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…