Patlıcan Söğürme Tarifi: İştah Açıcı Vegan Meze
Patlıcan söğürme, kahvaltı sofraları veya yemek öncesi için iştah açıcı bir meze olarak tercih ediliyor. Vegan beslenenler için de uygun bir alternatif sunuyor.
patlıcan söğürme
Patlıcan söğürme, kahvaltı sofraları veya yemek öncesi için iştah açıcı bir meze olarak öne çıkıyor. Vegan beslenenler için de alternatif bir lezzet sunuyor.
Tarif için közlenmiş patlıcanlar kullanılabilir. Közleme yöntemi tarifin sonunda açıklanmıştır.
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 + 20 dakika
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 3 sivri biber, kabaca doğranmış
- 2 diş sarımsak, minik doğranmış
- 2 büyük domates, kabukları soyulup minik doğranmış
- 4 adet patlıcan, közlenip kabukları soyulmuş
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
8 – 9 dal maydanoz, incecik doğranmış
Yapılışı:
Zeytinyağı ve doğranmış soğanı orta boy tencereye alın. Orta ateşte soğanlar yumuşamaya başlayınca biberleri ekleyin. 2 – 3 dakika sonra sarımsak, domates, baharatlar ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapalı tutarak domatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Közlenmiş patlıcanları kabaca doğrayarak domatesli karışıma ekleyin ve domateslerin suyu bitene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Servis tabağına geçirdikten sonra üzerine maydanoz serpiştirin.
Patlıcan közleme yöntemi;
Patlıcanları köz tavasına sıralayın ve içleri yumuşayana kadar közleyin. Bir kaba aktarıp üzerlerini streç film ile kaplayın ve yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyun.
Afiyet olsun.
İlgili Haberler: Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi ve Yapılışı · Acı Biberli Lahana Turşusu Tarifi