Pratik Portakal Marmeladı Tarifi ve Yapılışı
Kahvaltı sofralarında kaymak ile veya kek ve kurabiye ile tüketilebilecek pratik portakal marmeladı tarifi paylaşıldı.
portakal marmeladı
Malzemeler:
- 1 kg portakal
- 400 gr toz şeker
- 5 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 15-20 dakika
Yapılışı:
- Portakalları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyip kenara ayırın. Kabuğun altındaki beyaz bölümleri soyarak atın. Dilimleri mümkün olduğunca segmentlerinden ayırın. Kalanı elinizle sıkarak sularını çıkartın ve çıkan suyuyla birlikte segmentlerinden ayırdığınız portakal içlerini püre haline gelene kadar blenderden geçirin.
- Püre haline getirdiğiniz portakal içleri, rendelenmiş kabuğu, toz şeker ve karanfilleri büyükçe bir reçel tenceresine aktarın. Kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte koyulaşana kadar 15 dakika pişirin. Dip tutmaması için ara sıra karıştırın. Limon suyunu ekleyip 3-4 dakika sonra ocağı kapatın.
- Marmeladın ilk sıcaklığı geçince sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın ve kapaklarını sıkıca kapatın. Tüketene kadar serin yerde saklayın.
Kısa Notlar:
- Marmelat için ince kabuklu bol sulu portakallardan seçin.
- Marmeladın kıvamı için piştikten sonra bir tatlı kaşığı kadarını küçük bir tabağa alın, yayılmıyorsa olmuş demektir, yayılıyorsa 3-4 dakika daha pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın.
İlgili Haberler: Patlıcan Söğürme Tarifi: İştah Açıcı Vegan Meze · Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi ve Yapılışı