Kabak Kavurma Tarifi: Yazın Hafif Lezzeti

Kabak kavurma, yaz aylarında tercih edilen hafif bir öğün olarak öne çıkıyor. İşte pratik tarifi.

kabak kavurma

Kabak kavurma, yaz aylarında hafif bir öğün olarak tercih edilmektedir. Sakız kabak ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzet, yanında yoğurt ile tüketilebilir.

Servis: 3 – 4 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

  • 5 – 6 adet sakız kabağı, incelerinden seçin
  • 1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek demet dereotu, incecik doğranmış

Yapılışı:

  1. Kabakları yıkayıp uzunlamasına üçe bölerek küp olacak şekilde doğrayın.
  2. Büyük bir tavaya zeytinyağı ve kuru soğanı alın. Soğanlar yumuşayana kadar açık ateşte kavurun. Ardından doğranmış kabakları ekleyin ve ara sıra karıştırarak kavurun.
  3. Kabaklar kızarmaya başlayınca pul biber, nane ve tuzu ilave edin. Karıştırdıktan sonra ocağı kapatın ve doğranmış dereotunu ekleyin.
  4. Kabak kavurmayı oda sıcaklığına gelince kapaklı bir kaba aktararak buzdolabında 4 – 5 gün saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler: Pratik Brüksel Lahanası Salatası Tarifi · Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi: Pratik ve Lezzetli

Başa dön tuşu