Bol Sebzeli Vegan Noodle Tarifi
Mevsim sebzeleriyle hazırlanan bol sebzeli noodle tarifi, vegan beslenenler için uygun bir seçenek sunuyor.
noodle
Mevsimindeki sebzelerle kolaylıkla yapabileceğiniz bol sebzeli leziz noodle, vegan beslenenler için de alternatif bir lezzet olabilir.
Servis: 5 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 5 + 15 dakika
Malzemeler:
4 lt su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket noodle (Çin eriştesi), 350 gr
1 orta boy havuç
2 orta boy kabak
1 kapya biber
2 dolmalık biber
150 gr soya filizi
1 yemek kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
4 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı susam
15 sap taze soğan, 4 – 5 cm uzunluğunda doğranmış
3 – 4 yemek kaşığı soya sosu
Üzerine;
8 – 9 dal frenk soğanı veya taze soğanın yeşil bölümleri, incecik doğranmış
Yapılışı:
*Havuç, kabak ve biberleri jülyen doğrayın. Suyu büyük bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca tuz ve noodle ekleyin. Paketin üzerindeki pişirme önerisine göre 3 – 5 dakika haşlayıp süzgeçe aktarın.
*Zeytinyağını vok tavaya aktarın, ısınınca doğranmış havuç, kabak ve biberleri ilave edin. Sebzelerin renklerini koruyarak soteleyin. Soya filizini ekleyin ve 2 – 3 dakika soteledikten sonra sarımsak, susam, zencefil ve doğranmış taze soğanları ekleyin. Soğanlar hafifçe yumuşayınca soya sosu, haşlanan noodle ve haşlama suyundan yarım bardak kadar ekleyin. Karıştırarak 3 – 4 dakika pişirin.
*Servis kaselerine pay ederek üzerlerine doğranmış ince frenk veya taze soğanı serpiştirin.
Kısa bir not;
*Soya sosu çok tuzlu olduğundan damak tadınıza göre kontrollü ekleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
İlgili Haberler: Bal Kabaklı Çikolatalı Kek Tarifi · Kabak Kavurma Tarifi: Yazın Hafif Lezzeti