Rosella Karabacak, ‘Beyaz Kiraz Reçeli’ kitabını tanıttı
Rosella Karabacak, Sefarad yemek kültürünü tanıttığı 'Beyaz Kiraz Reçeli' kitabını 7 Mayıs'ta düzenlenen etkinlikle tanıttı.
Rosella Karabacak, ailesinin nesiller boyu aktardığı Sefarad yemek kültürünü “Beyaz Kiraz Reçeli” adlı kitabında ölümsüzleştirdi. Kitap, 7 Mayıs 2023 tarihinde, Alkent Minoa’da düzenlenen özel bir lansman ve imza günüyle tanıtıldı.
Etkinliğe cemiyet ve iş dünyasından seçkin davetliler katıldı. 500’den fazla konuğun yer aldığı davette, Şirin Yalçın, Elif Dürüst, Nil Bentürk, Selin Habbab, Zeynep Üstünel, Özcan Tahincioğlu, Neşet Yalçın ve Esra Tümen gibi isimler de yer aldı.
Rosella Karabacak, Sırmaison markasının kurucularından biri olarak, sofra sanatından ev dekorasyonuna uzanan tecrübesini bu kitaba yansıttı. Kitapta yer alan tarifler, Hülya Ekşigil’in anlatımıyla İstanbul Sefarad mutfağının geleneklerini modern evlere taşıyor.
“Beyaz Kiraz Reçeli”, Rosella Karabacak’ın annesi Ester Ennekavi’nin meşhur reçelinden adını alıyor. Kitap, pırasa köftesi ve erikli balık gibi özgün tariflerin yanı sıra İstanbul’un çok kültürlü sofra geleneğine dair önemli bir mutfak hafızası sunuyor.
Kitap, Ester Ennekavi’nin yıllar boyunca dostlarını ağırladığı sofralardan süzülen, kuşaktan kuşağa aktarılan aile tariflerini bir araya getiriyor. Mutfak deneyimi az olan okuyucuların bile kolaylıkla uygulayabileceği, az malzemeyle ve net adımlarla hazırlanan sade ve lezzetli yemekler sunuyor.
İlgili Haberler: Rivus, Yaz Koleksiyonu ‘Inner Bloom’u Tanıttı · Inari Omakase’nin Yeni Omakase Menüsü Tanıtıldı