Peynirli Fit Poğaça Tarifi ile Sağlıklı Atıştırmalık

Peynirli fit poğaça tarifi, kahvaltı ve ara öğünlerde sağlıklı bir atıştırmalık arayanlar için önerilmektedir. Tarif, tam buğday unu kullanılarak hazırlanmıştır.

Tarif defterimden;

Kahvaltı ve ara öğün atıştırmalığı olarak hazırlanan peynirli poğaçalar, tam buğday unu ile yapılmaktadır. Çavdar veya yulaf unu da alternatif olarak kullanılabilir.

Servis: 19 – 20 adet

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;

2 yumurta, birinin sarısını üzeri için ayırın

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

2,5 bardak tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

150 gr sert beyaz peynir

7 – 8 dal maydanoz

7 – 8 dal dereotu

Üzerlerine:

Haşhaş tohumları

Yapılışı:

*Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu geniş bir kaba alarak çırpın.

*Un, kabartma tozu, peynir, ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave ederek yoğurun. Hamuru yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra şekil verin ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ortalarına bıçak ile çizikler atın, en son haşhaş tohumu serpiştirin.

*175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

Kısa bir not;

*Unlar cinslerine göre sıvı alma oranı farklı olduğundan unu kontrollü ekleyin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

İlgili Haberler: Fesleğenli Humus Tarifi: Pratik ve Lezzetli Bir Meze · Fırınlanmış Pancarlı Beyaz Peynirli Salata Tarifi

Başa dön tuşu