Ispanaklı ve Mantarlı Volovan Tarifi

Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden volovan, ıspanak ve mantar ile hazırlanıyor. İşte pratik tarifi.

Fransız mutfağına ait bir lezzet olan volovan (vol-au-vent), çanak şeklinde hazırlanmış yağlı hamur ile doldurulmuş bir yemektir.

Bu tarifte milföy hamuru kullanılarak ıspanaklı ve mantarlı bir versiyonu hazırlanmıştır. Davet sofralarında ara sıcak olarak sunulabilecek bu lezzet, kendinizi şımartmak istediğinizde de tercih edilebilir.

Servis: 5 kişilik

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 15 + 5 dakika

Malzemeler:

İç dolgusu için;

4 – 5 adet mantar (120 gr), 1 küçük kuru soğan (doğranmış), 300 gr körpe ıspanak (ayıklanmış ve yıkanmış), 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı krema, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı tuz.

Milföylü çanaklar için;

10 adet tereyağlı kare milföy hamuru, 1 yumurta (çırpılmış).

Üzerlerine;

75 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri.

Yapılışı:

* İç harcı için; mantarların dış kabuklarını soyarak doğrayın. Ispanağı incecik doğrayın.

* Zeytinyağını tavaya alın, doğranmış soğan ve mantarı ekleyip orta ateşte mantar suyunu çekene kadar soteleyin. Ispanağı ilave edip 3 – 4 dakika çevirin. Karabiber, tuz ve kremayı ekleyip 2 – 3 dakika daha pişirin.

* Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

* Milföyleri buzluktan çıkarıp çözülmeleri için bekletin. 8 – 9 cm’lik kurabiye kalıbıyla kesin. Kestiğiniz milföylerin 5 adedini tepsiye yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Diğer 5 adedinin ortasını keserek tepsideki milföylerin üzerine yerleştirin.

* 180 derecede önceden ısıtılmış fırında milföyler kabarıp üzerleri pembeleşene kadar 15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ortalarına çatal yardımıyla hafifçe bastırarak çukur oluşturun ve ıspanaklı mantarlı harcı pay edin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip tekrar fırına verin, peynir eriyene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

* Milföylerin kenarlarından artan parçaları değerlendirmek için toparlayıp disk haline getirerek açabilir ve airfryer’da 180 derecede 15 dakika pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler: Peynirli Fit Poğaça Tarifi ile Sağlıklı Atıştırmalık · Fesleğenli Humus Tarifi: Pratik ve Lezzetli Bir Meze

Başa dön tuşu