Dağılmaması için işin sırrını bilmek gerek! Lahana sarmasına lezzet katan tüyolar

Lahana sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak, yapımı biraz zahmetli olabilir ve en büyük sorunlardan biri de sarmaların pişerken dağılmasıdır. İşte, lahana sarması yaparken bu sorunu ortadan kaldıracak ve lezzetli sarmalar yapmanızı sağlayacak tüyolar:
Lahana Seçimi ve Hazırlığı:
Doğru Lahana: Sarmalık lahana seçimi çok önemlidir. Orta büyüklükte, yaprakları sıkı ve taze bir lahana tercih edin.
Haşlama: Lahanayı haşlarken, çok fazla yumuşamamasına dikkat edin. Yapraklar hafifçe yumuşamalı, ancak hala sarılacak kadar diri olmalıdır. Haşlama suyuna birkaç damla limon suyu eklemek, yaprakların yırtılmasını önleyebilir.
(Haber Global)