Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

Tarif defterimden;
Sütlü tatlıları sevenler için damla sakızı aromasının çok yakıştığı, az malzemeli ve yapılışı pratik yalancı tavuk göğsü tatlısı…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 20 * 29 cm veya 24 * 24 cm lik cam kapta
Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle;
125 gr tereyağı
1 bardak un
1 lt süt
1 bardak toz şeker
4 – 5 parça damla sakızı
Üzerine;
Tarçın
Yapılışı;
*Tereyağını orta boy bir tencereye alın, kısık ateşte yağ eriyince unu ekleyin, unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak 4 – 5 dakika kavurun (unun yanmamasına dikkat edin).
*Sütü tereyağlı & unlu karışıma yavaş yavaş eklerken bir yandan tel çırpıcı ile sürekli karıştırın ( topaklanma olmaması sürekli karıştırmalı). Toz şeker ve damla sakızını ilave edin, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişirip ocağı kapatın.
*Tatlıyı mikserin yüksek deviri ile yaklaşık 20 dakika çırparak su ile ıslatılmış cam kaba aktarın ve üzerini spatula ile düzeltin. Oda ısısına gelince üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında 3 – 4 saat beklettikten sonra üzerine tarçın serpiştirip dilediğiniz gibi dilimleyin.
Kısa bir not;
*Yalancı tavuk göğsü tatlısını pişirdikten sonra mikserle en az 15 dakika çırptığınızda akışkan ve ipeksi kıvamda tatlı elde edersiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…