Fesleğenli Humus Tarifi: Pratik ve Lezzetli Bir Meze
Balkonunuzda yetiştirdiğiniz fesleğenlerle hazırlayabileceğiniz pratik bir humus tarifi sunuyoruz. 10 dakikada hazır olan bu lezzet, 3-4 kişilik. fesleğenli humus
Balkonunuzda yetiştirdiğiniz taze fesleğenlerle humus denemek oldukça keyifli bir seçenek olabilir. Fesleğen ve pesto malzemeleriyle klasik humusu birleştiren bu tarif, hafif ve ferah bir tat sunmaktadır.
Bu humus tarifi, 10 dakikadan kısa bir sürede hazırlanabilir. Yapılacaklar listenize eklemenizi öneririz.
Servis: 3 – 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Malzemeler:
200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle;
2 bardak haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut
4 – 5 yemek kaşığı nohutun haşlama suyundan veya su
4 yemek kaşığı tahin
1 büyük limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım demet taze fesleğen yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 büyük diş sarımsak, ezilmiş
Üzerini süslemek için;
1 yemek kaşığı çam fıstığı
3-4 yaprak taze fesleğen
1 yemek kaşığı nar tanesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Humus malzemelerini blendere alarak pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Humusu servis kasesine aktarın ve üzerini çam fıstığı, kıyılmış taze fesleğen, nar tanesi ile süsleyin. Üzerine zeytinyağı akıtın. Yanında ince doğranmış ve fırınlanmış simit veya çıtır tortilla ile servis edin.
Çıtır tortilla ve simit için;
Tortillaları minik üçgenler halinde kesin. Fırın kâğıdı serilmiş tepsiye tek sıra halinde yerleştirip, 150 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Simiti de ince doğrayıp aynı yöntemle fırınlayın.
Afiyet olsun.
İlgili Haberler: Fırınlanmış Pancarlı Beyaz Peynirli Salata Tarifi · Minestrone Çorbası Tarifi ve Hazırlık Aşamaları