İstanbul Valisi Gül’den Gıda Güvenliği Uyarısı
İstanbul Valisi Davut Gül, gıda zehirlenmesi sonrası vatandaşlara gıda güvenliği uyarısında bulundu. Merdiven altı işletmelere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
gıda güvenliği
İstanbul Fatih’te, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi gören Servet Böcek, hastanede hayatını kaybetti. Olayda, anne ve iki çocuğun da yaşamını yitirdiği bildirildi. Soruşturma kapsamında midyeci, lokumcu ve kokoreççi işletmecileri tutuklandı.
İstanbul Valisi Davut Gül, gıda güvenliği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ekol TV’de yaptığı açıklamada, “Merdiven altı işletmelerde yeme içme meselesine daha dikkatli yaklaşmalıyız. Etin kilosu 800 lira. Eğer 600 liraya sucuk satılıyorsa, bunun etten yapılmadığını anlamamız lazım. Bu tür durumlarda 112’ye bildirilmesi önemlidir,” dedi.
Böcek ailesinin ölümüne ilişkin olarak Vali Gül, “İnsanlar durduk yere ölmedi. Bunun bir sorumlusu vardır. Soruşturma sürüyor ve sebep olanlar en ağır şekilde cezalandırılacak,” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili olarak, midyeci, lokumcu ve otelin kapatıldığını belirten Gül, “Bu işletmelerle ilgili kuvvetli şüphe var. Adli Tıp raporuna göre bir değerlendirme yapılacak,” dedi.
İlgili Haberler: İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmesinde belediye başkanları · İYİ Parti İstanbul İl Kongresi’nde Dervişoğlu’nun Etkisi