Kestaneli Fındıklı Çikolata Topları Tarifi
Kış mevsiminde tercih edilen kestane ile hazırlanan fındıklı çikolata topları, tatlı atıştırmalık olarak öne çıkıyor. kestaneli çikolata topları
kestaneli çikolata topları
Kış mevsiminde tercih edilen lezzetlerden biri olan kestane ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz fındıklı çikolata topları, yemek sonrası kahve yanına tatlı bir atıştırmalık olarak sunulabilir.
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekletme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
- 150 gr şekerli kestane püresi veya kestane şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı fındık unu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 100 gr bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kıyılmış fındık içi
Yapılışı:
- Kestane püresi veya kestane şekeri, kakao, fındık unu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaseye alıp karıştırın. Elinizle minik toplar hazırlayıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
- Çikolatayı benmari usulü eritip kıyılmış fındık içini ekleyin ve karıştırın.
- Düz bir tabağa pişirme kağıdı serin. Kestaneli minik topları çikolataya batırıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve çikolata sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
Kısa notlar;
- Kestane şekeriyle yaparsanız şerbetiyle birlikte püre haline gelene kadar ezin.
- Kapalı kapta buzdolabında iki hafta kadar saklayabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın.
İlgili Haberler: Pratik Kuru Bakla Köftesi Tarifi ve Hazırlanışı · Bol Sebzeli Vegan Noodle Tarifi