MasterCheff Acem Pilavı! MasterChef All Star'da Osmanlı mutfağından özgün bir lezzet: Acem Pilavı Tarifi!

MasterChef izleyicileri bu hafta Osmanlı mutfağının zengin lezzetlerine tanıklık ediyor. İşte bu haftanın öne çıkan tariflerinden biri olan Acem Pilavı Tarifi:
Malzemeler:
-1 su bardağı Jasmine pirinç
– 30 gr tereyağı
– 200 gr kuşbaşı dana eti
– 2.5 su bardağı su
– 2 havuç
– Yarım çay bardağı kuş üzümü
– Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
– Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
– Tuz
Tarif:
1- Jasmine pirinci bol suyla yıkayın ve ılık tuzlu suya 20 dakika bekletip süzün.
2- Bir tencerede tereyağını eritin ve kuşbaşı dana etini ilave edip hafifçe kavurun.
3- 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte etleri pişirin.
4- Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve kuş üzümünü de ilave edin.
5- Zencefil, tarçın ve tuz ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında 20 dakika demlendirin.
6- Hazırladığınız Acem Pilavı’nı servis tabağına alarak afiyetle tüketebilirsiniz.
MasterChef All Star yarışmasında öne çıkan Acem Pilavı Tarifi ile Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerini evinizde deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
(Malatya Time)