Narenciyeli Piliç But

Tarif defterimden;
Acı & tatlı ve ekşi uyumunu sevenler için yapılışı pratik narenciyeli leziz piliç but…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama & bekletme süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 50 – 55 dakika
Malzemeler:
8 adet piliç baget but,1 kg
1 portakal
2 mandalina
1 lime
Sosu için;
1 mandalinanın suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tütsülenmiş acı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
7 – 8 dal taze kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerlerine;
Taze kekik dalları
Yapılışı:
*Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırın, piliç bagetleri ekleyip harmanlayın ve üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin.
*Portakal, lime ve mandalinayı ince dilimleyip fırına girebilecek tavaya sıralayın, piliç bagetleri üzerine yerleştirin ve kalan sosu üzerlerine gezdirin. Tavayı önce pişirme kağıdı, sonra folyo ile kaplayın.
*190 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin. Bu süre sonunda folyo ve pişirme kağıdını çıkartıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine taze kekik yaprakları serpiştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…