Pratik Brüksel Lahanası Salatası Tarifi

Brüksel lahanası ile nar ekşili sosun birleştiği bu pratik salata, sağlıklı bir atıştırmalık veya ana yemek yanında servis edilebilir. Brüksel lahanası salatası

Brüksel lahanası salatası

Brüksel lahanası salatası, airfryerda pişirilen Brüksel lahanası ve nar ekşili sos ile hazırlanır. 4 kişilik bu tarifin toplam hazırlama ve pişirme süresi 30 dakikadır.

Malzemeler:

  • 400 gr Brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı iri kıyılmış iç badem

Sosu için:

  • 1 küçük mor soğan (minik küpler halinde doğranmış)
  • 8-9 dal dereotu (incecik doğranmış)
  • 8-9 dal maydanoz (incecik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

2-3 yemek kaşığı nar tanesi.

Yapılışı:

Brüksel lahanalarını yıkayıp tepesini keserek her birini ikiye bölün. Airfryer’a aktarıp üzerlerine tuz serpin ve zeytinyağı gezdirin. Airfryer’da sebze ayarında 20 dakika pişirin. 10. dakikada bademleri serpiştirerek hafifçe kavrulmalarını sağlayın.

Sos malzemelerini büyük bir kaseye aktararak karıştırın. Kızarmış badem ve Brüksel lahanalarını sosun üzerine ekleyin, nar tanelerini de ilave ederek karıştırın.

Servis tabağına alıp ılık olarak servis edin.

İlgili Haberler: Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi: Pratik ve Lezzetli · Yaz Sıcaklarında Serinleten Karpuz Granita Tarifi

Başa dön tuşu