Tuzlu Yoğurt Kavurması

 Hatay mutfağından;

 Kahvaltı sofraları için biber salçası, kuru soğan ve tuzlu yoğurt ile kısa sürede yapabileceğiniz yöresel nefis lezzet…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 4 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 12 – 15 dakika

Malzemeler:

3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 büyük kuru soğan, iri yemeklik doğranmış

1 yemek kaşığı biber salçası

200 gr tuzlu yoğurt

Üzerine;

7 – 8 dal maydanoz, ince doğranmış

Yapılışı:

*Zeytinyağı ve doğranmış soğanı geniş bir tavaya alın, kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar iyice kavurun. Biber salçasını ekleyip 2 – 3 dakika karıştırarak kavurun. Tuzlu yoğurdu da ilave edip 3 – 4 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatın (kavururken  akışkan kıvamda olan tuzlu yoğurt kavurması soğudukça kıvam alıp koyulaşıyor).

*Tuzlu yoğurt kavurmasını servis tabağına geçirip üzerine maydanoz serpiştirin.

Kısa bir not:

*Tuzlu yoğurdu büyük marketlerden veya yörelerden online sipariş vererek alabilirsiniz.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…



Başa dön tuşu