Tuzlu Yoğurt Kavurması

Hatay mutfağından;
Kahvaltı sofraları için biber salçası, kuru soğan ve tuzlu yoğurt ile kısa sürede yapabileceğiniz yöresel nefis lezzet…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 12 – 15 dakika
Malzemeler:
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan, iri yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı biber salçası
200 gr tuzlu yoğurt
Üzerine;
7 – 8 dal maydanoz, ince doğranmış
Yapılışı:
*Zeytinyağı ve doğranmış soğanı geniş bir tavaya alın, kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar iyice kavurun. Biber salçasını ekleyip 2 – 3 dakika karıştırarak kavurun. Tuzlu yoğurdu da ilave edip 3 – 4 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatın (kavururken akışkan kıvamda olan tuzlu yoğurt kavurması soğudukça kıvam alıp koyulaşıyor).
*Tuzlu yoğurt kavurmasını servis tabağına geçirip üzerine maydanoz serpiştirin.
Kısa bir not:
*Tuzlu yoğurdu büyük marketlerden veya yörelerden online sipariş vererek alabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…