Yaz Sıcaklarında Serinleten Karpuz Granita Tarifi
Yaz aylarında serinlemek isteyenler için sadece üç malzeme ile hazırlanan karpuz granita tarifi sunuluyor.
karpuz granita
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Bekletme süresi: 3 – 4 saat veya 1 gece
Malzemeler:
- 1 kg karpuz, çekirdekleri çıkarılmış ve kabukları soyulmuş
- 3 – 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 limon
Yapılışı:
- Karpuzu küp doğrayıp geniş bir cam kaba aktararak donması için dondurucuya kaldırın.
- Limon kabuğunu sebze soyucusu ile soyun (sadece sarı ince kabuğu) ve limonun suyunu sıkın.
- Donmuş karpuzu blendere aktarın, esmer şeker, limon suyu ve limon kabuğunun yarıdan fazlasını ekleyip püre haline gelene kadar blendere geçirin.
- Karpuzlu karışımı tekrar cam kaba aktarın ve kapağı kapalı olarak derin dondurucuya kaldırın.
- 1 saat sonra çıkartıp çatal yardımıyla karıştırın. Aynı işlemi 1’er saat aralıklarla 3 – 4 defa uygulayın.
- Kristalleşme oluştuğunda karpuz granita hazır demektir.
- Granitayı kuplara pay ederek üzerlerine şerit limon kabuklarını serpiştirin ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun.
İlgili Haberler: Pratik Portakal Marmeladı Tarifi ve Yapılışı · Patlıcan Söğürme Tarifi: İştah Açıcı Vegan Meze