Yaz Sıcaklarında Serinleten Karpuz Granita Tarifi

Yaz aylarında serinlemek isteyenler için sadece üç malzeme ile hazırlanan karpuz granita tarifi sunuluyor.

karpuz granita

Servis: 6 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Bekletme süresi: 3 – 4 saat veya 1 gece

Malzemeler:

  • 1 kg karpuz, çekirdekleri çıkarılmış ve kabukları soyulmuş
  • 3 – 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 limon

Yapılışı:

  1. Karpuzu küp doğrayıp geniş bir cam kaba aktararak donması için dondurucuya kaldırın.
  2. Limon kabuğunu sebze soyucusu ile soyun (sadece sarı ince kabuğu) ve limonun suyunu sıkın.
  3. Donmuş karpuzu blendere aktarın, esmer şeker, limon suyu ve limon kabuğunun yarıdan fazlasını ekleyip püre haline gelene kadar blendere geçirin.
  4. Karpuzlu karışımı tekrar cam kaba aktarın ve kapağı kapalı olarak derin dondurucuya kaldırın.
  5. 1 saat sonra çıkartıp çatal yardımıyla karıştırın. Aynı işlemi 1’er saat aralıklarla 3 – 4 defa uygulayın.
  6. Kristalleşme oluştuğunda karpuz granita hazır demektir.
  7. Granitayı kuplara pay ederek üzerlerine şerit limon kabuklarını serpiştirin ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler: Pratik Portakal Marmeladı Tarifi ve Yapılışı · Patlıcan Söğürme Tarifi: İştah Açıcı Vegan Meze

Başa dön tuşu